Over

1459731_10153476466465307_264221793_nBonjour! Gutentag! Hello! Hola! Merhaba! Hoi! Welkom op mijn blog!

Mijn naam is Annick en na een tijdje twijfelen, begin ik nu enthousiast aan mijn blog! Ik ben nu 22 jaar en ik kom uit een heel klein vestingstadje in Noord-Brabant. Mochten er mensen zijn die de Dokter Tinus-serie volgen, die kennen het wel.

Het is de bedoeling dat je in mijn blog veel verschillende dingen kunt lezen, met name over mijn ervaringen in het buitenland. Ik heb inmiddels in totaal anderhalf jaar in het buitenland gewoond, in 3 verschillende landen: Australiё, Frankrijk en Turkije. Ook ga ik tussendoor het liefst zo vaak mogelijk op vakantie. Daarom zal mijn blog gaan over mijn eigen ervaringen, maar ook tips en aanraders of afraders! Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar andere ervaringen, dus die zijn van harte welkom in reacties 🙂

Studie & carrière
In 2003 ben ik begonnen aan de HAVO op het Altena College, waar ik met veel moeite koos voor het profiel Cultuur & Maatschappij. Geen verkeerde keuze, want behalve de nodige basiskennis heb ik hier vriendschappen aan overgehouden waar ik nog steeds blij mee ben. Ik wist nooit wat ik wilde en koos daarom een van de meest brede opleidingen (naar mijn idee): NHTV Internationale Hogeschool Breda. Hier ben ik in 2008 begonnen. Tot mijn grote geluk wist ongeveer 90% van de studenten niet wat ze wilden doen, dus ik voelde me hier 250383_10150625434430307_4787092_nwel op mijn gemak. Ik heb gekozen voor de richting International Tourism & Travel Industry en ondanks dat studeren natuurlijk ‘niet leuk’ is, heb ik hier veel aan overgehouden. Al is het maar dat ik dankzij de internationale opleiding dat mijn Engels met sprongen vooruit is gegaan, iets wat niet misstaat in de reisbranche. Dankzij mijn stage in Australiё heb ik zowaar een idee gekregen van welke kant ik op wil. In 2012 ben ik afgestudeerd na het schrijven van een scriptie over de invloed van stereotyperingen op vakantiekeuzes.

Ik heb verschillende bijbaantjes gehad tijdens het studeren: serveerster in een restaurant, auto’s wassen, supermarktmedewerkster en verkoopmedewerkster in de drogisterij.

484994_10151323449882613_1592176597_nTijdens mijn stage in Australiё kwam ik erachter dat een combinatie van buitenland en werk mij wel heel interessant leek en dus ben ik hiervoor gegaan. In de zomer van 2012 heb ik taalvakanties voor jongeren begeleid in Frankrijk en Engeland. In september 2012 ben ik verhuisd naar Lille, Frankrijk. Hier heb ik voor Booking.com een half jaar op de Customer Service afdeling gewerkt. Daarna ben ik in april 2013 vertrokken naar Marmaris, Turkije. Hier heb ik een half jaar als hostess gewerkt voor OAD Reizen en omdat dit werk me nog niet helemaal heeft losgelaten, staat nu de volgende uitdaging weer voor de deur: aan de slag voor TUI Nederland in Málaga, Spanje.

Mijn blogimage(6)
Reizen is een van mijn grootste passies en ik ben heel blij dat ik de mogelijkheid heb om dit te combineren met werk. Ik wil graag mijn ervaringen delen en misschien wat handige tips geven aan anderen. Daarom zul je op mijn blog veel over mijn ervaringen in het buitenland kunnen lezen, ik zal tips geven en natuurlijk deel ik ook mijn reisdromen. Mijn ervaringen zullen terugkomen in verschillende onderwerpen: Australiё, Frankrijk, Turkije, Spanje en natuurlijk ook Nederland. Verder zullen er ook wat algemenere onderwerpen te vinden zijn! Ik hoop hiermee anderen te kunnen inspireren en jullie ook te kunnen vermaken met mijn verhalen 🙂

Op het internet:
• annicknieuwkoop.waarbenjij.nu
• Instagram: annick_212
• Twitter: @annick_19

Liefs,

Annick

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s