Mooi Marmaris

Merhaba, merhaba!

Gisteren was ik even het reisbureau binnen gelopen en ze vertelden me dat het alweer druk is met boekers voor de zomervakantie. De winter komt aan z’n eind (voor zover het winter is geweest) en de lente komt in zicht. De behoefte aan zon groeit en groeit, dus wordt er weer volop gekeken naar zonvakanties voor de zomer.1185135_10153215115520307_1304382949_n

Nadat ik vorige zomer 6 maanden in vakantieoord Marmaris in Turkije heb doorgebracht, maak ik graag van de gelegenheid gebruik om hier wat meer over te vertellen en heeel misschien een kleine invloed uit te oefenen op vakantiekeuzes.

Bij Turkije als vakantiebestemming denk je misschien aan een goedkope, veel te warme vakantie met veel zon in een soort van grote vreetschuur die met een beetje geluk aan het strand staat en met wat pech tref je ook nog kolonies drinkende Russen aan. Of niet? Ik dacht dat dus wel, deels gebaseerd op eerdere ervaringen. Marmaris heeft mij werkelijk op alle gebieden verrast en hier lees je waardoor (onder andere).

Voor als je je strandbed even zat bent (maar ook als je dat niet bent, zorg dat je ook iets anders doet dan alleen in de zon liggen en zwemmen):collage-2014-02-27(2)

  • Ga op bezoek bij de Caretta Caretta schildpadden in Dalyan. Een dagje naar het kleine, typische Turkse dorpje Dalyan mag niet missen in je vakantie. Nog niet zo heel veel toeristen daar, maar zoveel te zien. Neem een duik in het modderbad en maak het af met een rondje zwemmen door het zwavelbad (ja, dat stinkt, heel erg). Ze zeggen dat je er 10 jaar jonger van wordt, dag anti-rimpelcrème 😉 Op het bootje wat over de rivier vaart kom je langs schitterende koningsgraven in de rotsen en laat het strand waar je de Caretta Caretta schildpad kunt vinden, nou ook nog een van de mooiste stranden van Europa zijn!

 • Huur een auto. Ja echt, autorijden in Turkije is niet eng! Okee, je moet misschien nog 3x beter opletten als je in Marmaris zelf de weg op gaat, maar eenmaal ‘de stad’ uit, ben je blij als je eens iemand tegenkomt. Met die auto kun je de schiereilanden gaan collage-2014-02-27(1)ontdekken: Bozburun en Datça. Lekker op je eigen tempo en je kunt in elk schitterend baaitje wat je onderweg tegenkomt een duik nemen, fijn toch 🙂
 • Neem de dolmus. Ik vraag me af of er een beter openbaar vervoer systeem bestaat. Je gaat gewoon langs de weg staan en zwaait naar het busje. Je betaalt bij de chauffeur (en als je achterin zit, geef je het geld gewoon door en niet veel later heb je het wisselgeld weer in je handen). Als je bent waar je wilt zijn, roep je gewoon heel hard ‘STOP’ of in het Turks ‘DUR’. Makkelijk toch? Mocht je in Marmaris in je hotel of appartement (aanrader) zitten, kun je bijvoorbeeld met het busje richting het strand in Içmeler (dat ligt naast Marmaris). Het strand is daar rustiger en ook een stukje breder 🙂
 • Wandel over de boulevard. Voor de sportievelingen onder ons: je kunt de hele boulevard vanuit Içmeler naar MaIMG_5544rmaris lopen, dan ben je wel zo’n 2 uur onderweg, maar een klein stukje is ook al leuk!
 • Het oude centrum van Marmaris. Hier vindt je de schitterende haven met al die typisch Turkse boten én je vindt er de bazaar, waar je met een beetje pech overal naar binnen wordt gesleurd als je niet oplet, maar wees gerust, het woordje ‘NO’ begrijpen ze ook!
 • De barstreet. Ja, je bent in Marmaris of je bent het niet, een rondje barstreet hoort er naar mijn idee bij en als je wilt 100 rondjes door de barstreet, haha! Een straat met alleen maar discotheken en een heel groot deel is open lucht, echt een feestje!

Ik ben geen grote voorstander van de all-inclusive formules, dus hier volgt een lijstje restaurants die zeker de moeite waard zijn! Mocht je wel van all-inclusive houden, voel je vooral niet verplicht om elke avond daar dezelfde bakken eten op te trekken 🙂

 • Yunus-hotel. Aan de boulevard in Marmaris, net wat buiten het oude centrum. De ‘eigenaar’ spreekt Nederlands en vindt hetcollage-2014-02-27(3) geweldig als er Nederlanders in het restaurant komen. De kaart is er heerlijk en de cocktails mag je ECHT niet missen! Ook is er vaak live-muziek, dus meteen een leuk avondje uit in een geweldige sfeer!
 • Faros. Hoort een beetje bij het Yunus-hotel, maar ligt nog iets verder langs de boulevard. Een beetje hetzelfde idee, alleen vind je hier wat meer Engelsen.
 • Kervan Ocakbasi. Een Turks restaurantje net iets buiten het centrum(maar makkelijk te vinden). Neem hier gewoon lekker van alles een beetje en vooral de kip! Heeeerlijk 🙂
 • Kirçiçeği. Turks restaurant in het centrum. Je kunt hier heerlijk Turks eten en neem vooral de tomatensoep, jum!

IMG_0677
Mocht je dan (als je toch al op weg bent) na je diner meteen even een dansje willen wagen in de barstreet, drink vooral een drankje in: Shooters, Greenhouse, Joy of de B-52!

Dit zijn mijn tips voor een geweldige vakantie in Marmaris, in de verkorte versie dan, dus mocht je nog iets willen weten, vraag me gerust!

Ben jij wel eens op vakantie in Marmaris geweest? Wat vond je ervan en heb je ook nog tips? Ik hoor het graag!

Liefs,

Annick

Advertenties

One thought on “Mooi Marmaris

 1. Heb natuurlijk je avonturen op de voet gevolgd, maar het is fijn om zo de tips in één artikel te kunnen lezen! Vooral de schildpadden en het modderbad spreken me aan! Turkije heb ik nog nooit bezocht, dus misschien word ’t eens tijd! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s